GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Zelf isoleren spouwmuren lastig

Muurisolatiemethodes

Er zijn verschillende manieren om muren te isoleren, zoals bijvoorbeeld aan de buitenzijde van de muur, aan de binnenzijde van een muur, het na-isoleren van een bestaande spouwmuur. Eventueel kan men ook een nieuwe spouwmuur realiseren.

Spouwmuurisolatie is voor de vakman

Door de beugel genomen is het een voor een niet-vakman niet mogelijk om op een goede manier de buitenkant van een muur te isoleren of een bestaande spouwmuur te isoleren. Het vergt kennis, ervaring en het juiste materiaal om ervoor te zorgen dat het na-isoleren op een dusdanige wijze gebeurt dat er overal de juiste hoeveelheid isolatie zit (overlapping) en er geen koude onge soleerde plekken overblijven. Het is meer dan slechts gaten boren en isolatiemateriaal er in blazen of spuiten.

Risico's zelf spouwmuur isoleren

  • verkeerde plaatsing isolatie waardoor koudeplekken ontstaan

  • door ophoping van isolatie kan ventilatie verhinderd worden waardoor niet meer ontvochtigd kan worden: hierdoor ontstaat vochtdoorslag naar binnenmuur

  • geen garantie op werkzaamheden: bij verkeerde plaatsing zelf verantwoordelijk voor schade

  • ook geen garantie op de gebruikte materialen in verband met ondeskundig gebruik

  • u bespaart alleen op arbeidskosten: gereedschappen en isolatiemateriaal zult u moeten huren of aanschaffen. De besparing is hierdoor beperkt

Verwijderen is erg lastig

Indien u zelf uw spouwmuur isoleert en dat blijkt verkeerd te zijn gegaan, zult u wellicht de isolatie weer moeten veranderen wat een lastig werk is en gepaard zal gaan met veel breek- en hakwerk, wat later hersteld moet worden. Dit is een uitermate kostbare activiteit.