GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Kruipruimte isoleren

Vocht in kruipruimte

Wat is de kruipruimte ?

In grote delen van Nederland worden de laatste 50 tot 80 jaar alleen maar woningen gebouwd die voorzien zijn van een zogenaamde kruipruimte. Dit is een lage holle ruimte die meestal onder de gehele woning doorloopt. De functie van de kruipruimte is om plaats te bieden aan electriciteitskabels, gas- en waterleidingen en het rioleringssysteem. Een kruipruimte heeft veelal een hoogte van 50 tot 100 cm zodat er voldoende ruimte is om het voornoemde leidingwerk eenvoudig te bereiken en controles, reparaties en vernieuwingen uit te voeren. Daarnaast dient de kruipruimte als een natuurlijke lucht-barière tussen vochtige grond en onderkant vloer.

Veel vochtproblemen door kruipruimte

De bodem van de kruipruimte bestaat in 90 % van de gevallen uit gewone grond, regelmatig afgewerkte met een dunne laag zand. Het bijzondere aan deze grond is dat het een gelijksoortige werking heeft als de zogenaamde 'communicerende vaten.' Indien de grond rondom de woning vochtig is, dan zal ook de grond van de kruipruimte vochtig zijn. In de muren van de kruipruimte zijn meestal ventilatie-openingen aangebracht om ervoor te zorgen dat de kruipruimte blootgesteld wordt aan verse buitenlucht waardoor vocht

Veel vochtproblemen door kruipruimte

zal verdampen en de kruipruimte droog zal blijven.

Veelal na enkele jaren slibben ventilatieroosters dicht (de meeste mensen weten niet dat ze jaarlijks schoongemaakt dienen te worden) en wordt een kruipruimte steeds vochtiger. Dat betekent simpelweg dat onder de veelal onge soleerde begane grond van de gehele woning een koude en vochtbron zit. Zeker bij houten vloeren betekent het dat die koude en het vocht direct doorgegeven wordt naar de bovengelegen ruimte. De vloer zal graden kouder en onbehaaglijker aanvoelen.

Nadelen vochtige en koude kruipruimte:

  • koude vloer

  • hoge vochtigheid in huis (opstijgend vocht)

  • vochtige muren (optrekkend vocht; muren 'zuigen' vocht op)

  • schimmel- en zwamvorming

  • ongedierte in kruipruimte en daarboven

  • hoge energierekening

  • aantasting van leidingwerk in kruipruimte

  • stankoverlast

Isoleren van de kruipruimte

Door het isoleren van de bodem van uw kruipruimte zorgt u ervoor dat vocht en koude niet meer opstijgen en via de vloer naar de bovengelegen verdiepingen gaan. Het voert te ver om alle ins en outs van kruipruimte isolatie op slechts 1 pagina te behandelen, daarom adviseren wij u naard de site www.drowachips.nl of www.debodemafsluiter.nl te gaan voor meer informatie en de mogelijkheid om een gratis en vrijblijvende internetofferte met informatiepakket aan te vragen.