GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Geluidsisolerend

Geluidsiolatie in het Bouwbesluit

In het Bouwbesluit worden ook regels voor geluidsisolatie van buitenwanden bepaalt. De specificaties van deze eisen worden grotendeels bepaald door de steeds lawaaierige wordende omgeving waarin we

Geluidsiolatie in het Bouwbesluit

leven. Het Bouwbesluit stelt dat de geluidswering minimaal -20dB(A) moet zijn. Dit geldt voor de gehele wand, dus inclusief ramen, deuren en roosters.

Spouwmuurisolatie werkt geluidsisolerend

Een bijkomend voordeel van ge soleerde spouwmuren is de geluidsisolerende werking. Doordat de voorheen holle ruimtes gevuld zijn met isolatie wordt de massa van de muren vergroot waardoor het geluidsabsorberend vermogen toeneemt. Als gevolg hiervan klinken ge soleerde ruimtes massiever.

Wat is geluid eigenlijk ?

Geluid zijn trillingen in de lucht die door het mensen gehoord worden opgevangen en wordt uitgedrukt in decibellen. Geluid wordt deels weerkaatst door muren, deels geabsorbeerd en deels wordt het geluid

Wat is geluid eigenlijk ?

doorgelaten. De isolatie vergroot het absorberend vermogen en vermindert het doorlatend vermogen waardoor binnen in de woning zowel minder geluid van buiten wordt gehoord als de eigen leefgeluiden.

Vrijblijvend offertes aanvragen

In de regel verdient de investering in spouwmuurisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.