GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Wat is een spouw ?

Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag (7 tot 9 cm) tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Een spouwmuur heeft een stevigheid die hetzelfde is als een massieve muur. Dat komt omdat een spouwmuur uit twee muurdelen bestaat die aan elkaar gevestigd zijn met zogenaamde spouwankers.

Spouw

Isoleren betekent letterlijk 'afzonderen van de omgeving.' In een constructie heeft een spouw onder andere een isolerende functie, zoals bijvoorbeeld in het geval van een buitenspouwmuur: hierbij wordt de binnenmuur afgescheiden van de vochtige buitenmuur. Hieronder kunt u een keuze maken en verder lezen over de ins en outs van de spouwmuur.

Minimaal 20 mm breed

In het Bouwbesluit wordt aangegeven dat een spouw minimaal 20 mm breed moet zijn en aan de boven- en onderzijde met de buitenlucht in verbinding moet staan om waterdamp (van binnen) en vocht (van buiten) af te voeren. Daarnaast moeten er ook afschermingen aangebracht worden bij de openingen om ongedierte buiten te sluiten. De openingen mogen niet breeder zijn dan 1 mm. (artikel 3.115 van het Bouwbesluit).

Boren spouwmuurgat

Vrijblijvend offertes aanvragen

In de regel verdient de investering in spouwmuurisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.