GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Spouwmuur isolatie heel rendabel

Energiezuinig huis

Door uw woning energiezuiniger te maken, kunt u geld besparen op uw jaarlijkse energiekosten. Het energiezuiniger maken kan op verschillende manieren zoals bijvoorbeeld het aanschaffen van een zuiniger CV-ketel (Extra hoog rendement bijvoorbeeld). Een andere methode is het isoleren van uw woning.

Isolatieverlies

Er zijn verschillende methodes om uw woning te isoleren.

Isoleren maakt energiezuiniger

Isolatie van uw huis heeft meerdere voordelen zoals het verbeteren van het comfort en het voorkomen van vocht, maar bovenal zorgt het er ook voor dat warmte behouden blijft in uw woning, waardoor u veel minder hoeft

Isoleren maakt energiezuiniger

te stoken, wat natuurlijk een besparing betekent op uw energiekosten. Niet elke vorm van isolatie levert echter dezelfde besparing op. Hieronder ziet u een overzicht van oorzaken van warmteverlies en de procentuele verdeling.

Hoe en hoeveel warmteverlies ?

Soort verlies

Procentueel warmteverlies

Via het dak

25 %

Tochten

15 %

Via de ramen

10 %

Via de vloer

15 %

Via de gevel

35 %

Overig

25 %

Via de gevel ontstaat het meeste warmteverlies

De gevels van het huis hebben het meeste te stellen op het gebied van koude, vocht en wind: continu staan ze bloot aan de elementen. Daarnaast hebben gevels het grootste oppervlakte van de woning. Direct hierna volgt het dak en de vloer of kruipruimte. De combinatie van blootstelling aan de elementen en de grootte van de gevels bepalen dat het meeste warmteverlies plaatsvindt via de gevels. Isolatie van de muren is daarom een hele effectieve manier om het verlies van warmte tegen te gaan.

Gevelisolatie: spouwmuurisolatie de goedkoopste

Van de verschillende methodes om gevels te isoleren (buiten, binnen) is de na-isolatie van de bestaande spouwmuur de methode die het minste kost aangezien het aanbrengen van spouwmuurisolatie snel kan met minimaal hak en breekwerk. Met een relatief lage investering is een hoog rendement (llees: besparing op energiekosten) te realiseren waardoor men veel op energiekosten kan besparen. Bepaal daarom of u een niet-ge soleerde spouwmuur hebt en vraag direct vrijblijvend offertes aan via de onderstaande knop. Nu met subsidie !