GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Spouwvulling materialen

Ongeacht vulling, grotendeels dezelfde methodiek

We praten hier niet over het isoleren van de spouwmuur tijdens de bouw, maar over het na-isoleren van een gebouw. Het grote verschil hierbij is dat tijdens de bouw simpelweg isolatieplaten of materiaal toegevoegd kan worden tussen de binnenste en buitenste deel van de spouwmuur. Bij reeds bestaande bouw is dat vanzelfsprekend niet mogelijk, maar moet men de spouw (de holle ruimte) tussen de binnen en buitenmuur zien te bereiken via boorgaten in de buitenwand.

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen voorhanden, elk met eigen kenmerken en voor- en nadelen. Op de onderliggende pagina's wordt uitgebreid ingegaan op de eigenschappen van de verschillende soorten spouwmuurisolatiematerialen. Er zijn echter wel enkele gemeenschappelijke eisen te noemen waar alle isolatiematerialen aan moeten voldoen, te weten:

  • vochtbestendig

  • goede isolerende werking

  • krimp-,scheur- en inzakvrij

  • luchtdoorlatend

  • dampdoorlatend (ademend)

  • brandvertragend

Welk isolatiemateriaal moet u kiezen ?

Veel spouwmuurisolatiebedrijven bieden meerdere soorten isolatiemateriaal aan, afhankelijk van de situatie, uw budget en voorkeuren. De meeste isolatiematerialen doen exact datgene waarvoor ze bestemd zijn, namelijk isoleren, de ene isoleert weer beter dan de andere, maar dat is ook afhankelijk van de hoeveelheid ruimte in de spouw: hoe dikker de isolatielaag, des te beter is de thermische werking. Op basis van een bepaald patroon worden boorgaten aangebracht.

Welk isolatiemateriaal moet u kiezen ?

De exactie positie van die boorgaten is sterk afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat in de spouwmuur aangebracht zal worden. Sommige materialen zijn zwaarder en zullen direct naar beneden vallen of zakken. hoogte gaten aan moeten brengen en minder op een lagere hoogte. Bij materiaal dat licht is en zich direct vastzet in de omgeving van het boorgat zal er op elk niveau geboord moeten worden. Belangrijk is dat elke plek in de muur ge soleerd wordt, zodat er geen koudeplekjes overblijven.

Eisen aan spouw t.b.v. spouwmuurisolatie:

  • buitenmuur mag geen dampremmende afwerking hebben (bijvoorbeeld verf- of stucwerk)

  • spouw moet minimaal 5 cm breed zijn

  • spouw moet schoon zijn

  • geen vochtbruggen (vaste obstakels)

Vrijblijvend offertes aanvragen

In de regel verdient de investering in spouwmuurisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.