GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Gesiliconiseerde perlietkorrels

Perliet spouwmuur isolatie

Origineel ruw onbehandeld perliet

Perliet is een natuurprodukt: kleine niet-gekristalliseerde vulkanische steentjes met een soort glasachtig uiterlijk. Wereldwijd wordt op veel lokaties dit gesteente gedolven in zowel grote brokken als miniscule stukjes. Op een mechnische manier worden alle korrels uniform qua omvang gemaakt en vervolgens tot een hoge temperatuur verhit waarna ze door een chemische reactie met water in omvang toenemen met maar liefst twintig maal de oorspronkelijke afmetingen. Voordat perliet gebruikt kan worden als spouwmuurisolatie wordt het eerst behandeld met een waterafstotend middel.

Hele kleine diameter

Perlietkorrels hebben een hele kleine diameter en kunnen daardoor via kleine vulopeningen in de muren worden aangebracht.

Om uitstromen van de korrels te voorkomen moeten alle geveldoorbrekingen zeer zorgvuldig worden afgedicht.

Vrijblijvend offertes aanvragen

In de regel verdient de investering in spouwmuurisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.

Vullen van spouw is geen bezwaar

Een spouw(ruimte) heeft enkele functies, waaronder het voorkomen van regendoorslag en het drogen van de buitenmuur door ventilatie. Uit onderzoek is echter gebleken dat het drogen van de buitenmuur voornamelijk gebeurt doordat vocht via de voegen en bakstenen migreert naar de buitenkant van de muur en daar verdampt door de wind. Alleen indien er een dampdicht afwerkingssysteem is aangebracht op de buitenmuur, zoals bijvoorbeeld verf- of stucwerk, is de ventilerende functie van de spouwmuur nog erg belangrijk. In een dergelijk geval is het isoleren van de spouwmuur alleen mogelijk indien er extra ventilatiemogelijkheden worden aangebracht.