GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Steenwol

Steenwol spouw isolatiemateriaal

Steenwolvlokken

Wat is steenwol ?

Steenwol is basalt (vulkanisch gesteente, afgekoeld magma) of diabees dat bij een temperatuur van 1400 graden Celsius gesmolten wordt en waarbij via stolling draden ontstaan die tot een deken of plaat worden gemaakt.

Bij het isoleren van spouwmuren tijdens de nieuwbouw wordt vaak gebruik gemaakt van zogenaamde steenwolplaten. Deze platen zijn speciaal gemaakt voor spouwmuurisolatie. Voor het na-isoleren van de spouwmuur kan men vanzelfsprekend geen platen gebruiken, maar wel wel het restmateriaal dat vrijkomt tijdens de produktie van steenwolplaten. Deze samengeperste steenwolvlokken worden door een speciale blaasmachine uit elkaar getrokken en gewoeld en daarna via blaasslangen door openingen van circa 22 mm. in de spouwruimte aangebracht.

Goede verdeling noodzakelijk

Bij het na-isoleren van de spouwmuren is het van belang dat elke plek ge soleerd wordt, anders ontstaat daar een zogenaamde koudebrug. Glaswol heeft de eigenschap dat het vrij gemakkelijk blijft 'hangen' aan de ruwe binnenkant van een muur. Het is daarom essentieel dat via een correct patroon aan boorgaten de wolvlokken verdeeld worden dusdanig dat er een gemiddeld volume van 40 tot 60 kg/m3 ontstaat.

Vrijblijvend offertes aanvragen

In de regel verdient de investering in spouwmuurisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.