GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Ureumformaldehydeschuim (UF)

UF schuim spouwisolatie

Wat is ureumformaldehydeschuim (UF) ?

Ureumformaldehydeschuim is een lichtgewicht isolatieschuim dat ter plaatse wordt gemaakt door twee componenten samen te voegen. Nadat het is aangebracht in de spouwmuur zal het na drogen nog enigszins krimpen waarbij het los kan komen van het buitenspouwblad. Na enkele weken is het materiaal volledig droog en uitgehard. Het is vaak wel verstandig om ook de buitenmuur van de spouwmuur te impregneren.

Voordelen ureumformaldehydeschuim (UF)

  • Goedkope toepassing

Nadelen ureumformaldehydeschuim (UF)

  • bij de verharding komt formaldehydegas vrij, waarvan een een beperkt aantal gevallen de bewoners gedurende enkele weken last van kunnen ondervinden. Met name voor CARA-pati nten (Chronische Aspecifieke Respiratoire Aandoeningen) kan dat heel hinderlijk zijn.

  • het materiaal isoleert iets minder goed dan de meest andere gebruikte materialen, met name omdat er enige krimp optreedt

  • het materiaal heeft ook een capilaire werking, dat wil zeggen : het neemt een minimieme hoeveelheid vocht op

  • de ervaring uit de jaren '80 (waarin het UF-schuim vaak werd toegepast) leert dat het niet de beste oplossing is om de spouwmuren te isoleren.

Vrijblijvend offertes aanvragen

In de regel verdient de investering in spouwmuurisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.