GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Subsidies

Energie- en milieubesparing stokpaardjes overheid

Sinds de oliecrisis in de jaren '70 subsidi ren de lokale, regionale en landelijke overheden allerlei soorten toepassingen en diensten waarbij energie en milieu worden bespaard. Of het nu gaat om een verlaging van de BPM voor energiezuinige auto's of een premie voor een zuinige wasmachine: de overheid draagt al jaren een flink steentje bij.

Isolatiesubsidies

Elk jaar stelt de overheid enkele regelingen en een bepaald budget vast voor subsidi ring van isolatieprojecten. Het gaat dan om premies, regelingen, maar ook kortingen op aangeschaft isolatiemateriaal. Naast de landelijke overheid stellen ook provincies en gemeentes subsidies beschikbaar. Hieronder kunt u een keuze maken.

Zelfs zonder subsidies aantrekkelijk

Zelfs zonder subsidie is de investering in spouwmuurisolatie een hele rendabele beslissing: binnen 3,5 jaar verdient u de investering terug alleen al op basis van besparing op uw jaarlijkse energiekosten.

Regionale isolatiebedrijven weten meer

Naast de landelijke regelingen zijn er ook specifieke provinciale en gemeentelijke subsidieregelingen van kracht: vaak weten regionale bedrijven alle ins en outs van deze regelingen. Het is dan ook heel verstandig om juist bij deze bedrijven een offerte aan te vragen en ook te informeren naar de subsidiemogelijkheden: tenslotte wordt de kans op opdrachtverstrekking door u groter naarmate zij een aantrekkelijker voorstel kunnen prestenteren. Daarnaast worden de meeste subsidies alleen verstrekt indien ze door een gecertificeerd bedrijf worden aangevraagd.