GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Voordelen isoleren spouwmuren

Spouwmuurisolatie brengt vele voordelen

Zowel voor de bewoners als voor de woning zelf is spouwmuurisolatie een voordelige zaak. Naast ogenschijnlijk logische voordelen als energiebesparing en comfortverhoging is het laten isoleren van een woning ook een investering die de waarde van de woning zal vergroten. Een energiezuinige woning is waardevoller dan een woning die niet energiezuinig is. Ook het energielabel zal gunstiger uitvallen, wat te zijner tijd bij verkoop van de woning gemakkelijk duizenden euro's zal kunnen schelen qua opbrengst.

Ook het feit dat de woning minder snel door vocht zal worden aangetast brengt voordelen met zich mee, namelijk dat er geen aantasting van de woning plaats zal vinden. Vocht is namelijk de grootste vijand van elke woning. Kijk hier indien u vochtproblemen in uw woning hebt.

Toelichting op voordelen spouwmuurisolatie

Het isoleren van uw woning heeft veel positieve voordelen en spouwmuurisolatie is één van de meest effectieve manieren van isolatie. Door het isoleren van uw spouwmuren zult u:

Voordelen spouwmuur isolatie

  • op uw jaarlijkse energiekosten besparen

  • een warmer en comfortabeler huis krijgen

  • de waarde van uw woning verhogen

  • een (veel) gunstiger Energielabel krijgen

  • een minder gehorig huis krijgen (geluidsisolerend)

  • de materialen van uw huis beter beschermen (minder koude en vocht)

Spouwmuur: meest gangbare muur

De meest gangbare muur in Nederland is de spouwmuur. Van buiten naar binnen is hij meestal als volgt opgebouwd: een buitenblad van halfsteens baksteenmetselwerk, een spouw van circa 50 mm en een binnenblad van halfsteens kalkzandsteenmetselwerk. De spouw heeft de taak om te zorgen dat het regenwater niet tot het binnenblad kan doordringen ofwel een soort drainageprincipe. De spouwmuur is allesbehalve een goed isolerende constructie. De k-waarde ligt tussen de 1,5 en 2 en dat voldoet totaal niet aan de hedendaagse waarden. Een fors energieverlies is het gevolg en spouwmuurisolatie is dan ook een absoluut vereiste.

Niet alleen warmer, maar in de zomer ook koeler !

Isolatie zorgt niet alleen voor behoud van warmte binnen, maar ook voor behoud van koelte in warme zomermaanden, een extra voordeel !

Vrijblijvend offertes aanvragen

In de regel verdient de investering in spouwmuurisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.