GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Indicatieve prijzen isoleren spouwmuren

Kosten isoleren spouwmuren

Kosten muurisolatie

Klik voor indicatieve prijzen

De prijs van spouwmuurisolatie wordt door meerdere factoren bepaald, zoals het soort spouwmuurvulling (het ene soort is duurder dan het andere), de arbeid die er in gaat zitten (hoeveel manuren), eventuele extra kosten zoals hoogwerkers en tenslotte de projectlocatie (ver rijden voor een bedrijven en wel of niet goed bereikbaar omdat de woning bijvoorbeeld midden in het bos staat). In het algemeen kan gesteld worden dat de kosten voor spouwmuurisolatie relatief laag zijn en de concurrentie groot is. Daarnaast heeft u nog recht op subsidie, waardoor het een heel acceptabel financieel plaatje wordt voor de meeste huiseigenaren. Ons advies is evenwel altijd om een offerte bij verschillende bedrijven aan te vragen (minimaal 3) om zo e.e.a. goed te kunnen vergelijken.

Subsidies: mooi meegenomen

De overheden verstrekken diverse soorten subsidies op spouwmuurisolatie, echter zijn wij in de onderstaande berekenigen alleen uitgegaan van de 6 % BTW regeling: dat betekent dat er in plaats van 21 % btw, slechts 6 % btw berekend wordt. Lees hier meer over subsidies voor spouwmuurisolatie.

Woningtype

Indicatief aantal m2 per woning

Kostprijs incl. 21 % btw (indicatief)

Subsidies (alleen de 6 % btw-regeling wordt meegenomen, maar meer subsidies zijn mogelijk)

Indicatieve prijzen voor de consument

flat *

25 m2

€ 375

6 % btw (=15 % subsidie)

€ 328,50

tussenwoning

60 m2

€ 900

6 % btw (=15 % subsidie)

€ 788,44

hoekwoning

90 m2

€ 1350

6 % btw (=15 % subsidie)

€ 1182,66

2 onder 1 kap

100 m2

€ 1500

6 % btw (=15 % subsidie)

€ 1314,05

vrijstaand

150 m2

€ 2250

6 % btw (=15 % subsidie)

€ 1971,08

Toelichting:

Zoals eerder gemeld gaat het hier om indicatieve en gemiddelde bedragen. Bijzondere omstandigheden alsmede projectlokatie hebben een grote invloed op de uiteindelijke prijs. Hoe afgelegener u bijvoorbeeld woont of hoe onbereikbaarder de gevel is (bijvoorbeeld omdat de gevel doorloopt in een sloot), hoe hoger de prijs zal worden. De uiteindelijke prijs is natuurlijk per leverancier verschillend en afhankelijk van het soort isolatiemateriaal en de mate waarin men een opdracht graag wilt hebben.

Advies: vraag meerdere offertes aan

Uit ervaring weten wij dat er grote prijsverschillen zijn tussen de aanbiedingen van spouwmuurisolatie-bedrijven. Factoren als het soort spouwmuurvulling zijn van belang, maar ook hoe 'gretig' een bedrijf is: bij sommige bedrijven komt het voor dat er bijvoorbeeld een grote opdracht is uitgevallen en dat men naarstig op zoek is naar vervangende opdrachten. Daarnaast ontvangt u verschillende documentatiepakketten indien u bij verschillende bedrijven een vrijblijvende offerte aanvraagt. Via de onderstaande button/banner kunt u in 1 handeling bij maximaal 6 verschillende bedrijven een isolatie-offerte aanvragen : Gratis en vrijblijvend !