GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Polyurethaanschuim (PUR)

Purschuim spouwisolatie

PUR-schuim isolatiemateriaal

Kleuren kunnen variëren

Wat is PUR ?

PUR staat voor Poly Urethaan en behoort tot de polymeren. Polymeren zijn er in vele varianten, maar de basis is aardolie en de uitgevoerde bewerkingen bepalen de eigenschappen van het polymeer.

Wat is PUR-schuim ?

Het bekende en in de isolatie en afdichtingswereld veel gebruikte PUR-schuim is een zogenaamd reactieprodukt van een hars (polyol) en een (ver)harder (isocyanaat). Het wordt met een injectiepistool aangebracht in de spouw middels kleine boogaten van circa 10 tot 12 mm. Nadat het PUR schuim is uitgeghard blijft een sterke lichtgewicht constructie over met een open structuur.

Door het aanbrengen van een juist boorgatenpatroon kan de spouw volledig gevuld worden. PUR schuim heeft enkele goede eigenschappen te weten:

  • PUR-schuim is dampopen.

  • PUR-schuim tast geen PVC of Polyetheen aan

  • PUR-schuim veroorzaakt geen roest

  • PUR-schuim is ongevoelig voor zwammen of schimmels.

Vrijblijvend offertes aanvragen

In de regel verdient de investering in spouwmuurisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.