GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Functies van de spouwmuur

De functies van de tradionele spouwmuur zijn:

  • het voorkomen van regendoorslag

  • het afvoeren van het door (het buitenblad van) de buitenmuur gedrongen water

  • het verhogen van de warmteweerstand

  • het drogen van het buitenspouwblad door middel van ventilatie

1. Het voorkomen van regendoorslag

Vroeg of laat zal een buitenmuur dusdanig verweerd raken dat weersinvloeden van buitenaf in de pori n zullen dringen. Slagregens, sneeuwval en vorst zullen bezit nemen van de baksteen. Hoewel het grootste gedeelte aan de buitenzijde weer zal opdragen of verdampen zal zeker 10 % de spouwruimte bereiken. Hierbij is het de bedoeling dat het vocht daar verdampt door de spouwventilatie en anderzijds afvloeit via de openingen naar buiten in de onderkant van de spouwmuur. De grote winst hierbij is dus dat het vocht de binnenmuur niet weet te bereiken in tegenstelling tot voorgaande situaties waarin er geen binnenmuur was of de binnenmuur pal tegen de buitenmuur was gemetsteld.

2. Het verhogen van de warmteweerstand

Isolatie zorgt vanzelfsprekend ervoor dat warmte binnenblijft en vocht en koude buiten. De spouw is een natuurlijk luchtbarière c.q. luchtisolatie die ervoor zorgt dat koude en natte lucht afgevoerd wordt en droge lucht langer blijft hangen. De temperatuur in de spouw is dan ook meestal wat hoger dan de buitentemperatuur.

Spouw

Vrijblijvend offertes aanvragen

In de regel verdient de investering in spouwmuurisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.