Spouwmuur isolatie: ook interessant voor u ?

Spouwmuurisolatie is heel rendabel

De meest gangbare muur in Nederland is de zogenaamde spouwmuur. Vanaf circa 1975 werden deze geheel of gedeeltelijk geïsoleerd, maar woningen van voor 1975 werden niet of nauwelijks geïsoleerd.Het (na) isoleren van uw spouwmuren is een heel interessante optie met veel rendement tegen een beperkte investering. Deze website gaat over de verschillende methodes van het na-isoleren van spouwmuren van bestaande woningen, de voordelen daarvan alsmede de kosten en subsidiemogelijkheden. Tevens kunt u snel, gemakkelijk en vrijblijvend in 1 stap meerdere offertes aanvragen.


Comfort

Rendabel én comfortabel

SUBSIDIE VAN BIJNA 20% IN 2018

Per 15 september 2016 is een nieuwe subsidieregeling ingegaan die tot en met 31 december 2018 voortduurt. Deze subsidie geldt voor particuliere woningeigenaren die energiebesparende maatregelen voor hun woning nemen en het subsidiebedrag kan oplopen tot zo'n 20% van de totale isolatiekosten (disclaimer: subsidie kan wellicht in uw specifieke geval niet meer beschikbaar zijn). In combinatie met de laag btw regeling op arbeidskosten voor isolatiewerken loopt de korting fors op. Laat uw voordeel door ons uitrekenen !


gratis spouwmuurisolatie offerte aanvragen

Hoe werkt het isoleren van spouwmuren ?

Een spouwmuur is in feite een dubbele muur met een ruimte (=spouw) ertussen. Deze ruimte dient om o.a. water en condens af te voeren. Door het geheel of gedeeltelijk aanbrengen van isolatiemateriaal in die holle ruimte wordt deze dubbele muur veel energiezuiniger gemaakt, met alle voordelen van dien. Lees hier verder over de werking van de spouwmuur, de soorten spouwmuurisolatie en de technieken van het aanbrengen van spouwmuurisolatie.


Aanbrengen spauwisolatie

Isoleren binnen 1 dag

Wat kost het ?

Het isoleren van uw spouwmuren is sowieso één van de meest eenvoudige en rendabele manieren om uw woning te isoleren. De isolatie kan via boorgaten op eenvoudige wijze in uw spouwmuren aangebracht worden. De kosten zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters (m2) te isoleren geveloppervlak, de bereikbaarheid van het pand, de hoogtes waarop gewerkt dient te worden en het soort isolatiemateriaal dat gebruikt dient te worden. Globaal kunt u denken aan tussen de € 900,00 en € 1500,00 per woning. Lees hier verder over indicatieve prijzen van spouwmuurisolatie, de besparing op energiekosten en de terugverdientijd.


Kosten muurisolatie

Klik voor indicatieve prijzen

Zijn er subsidies beschikbaar ?

Ja, er zijn subsidies voor het isoleren van de spouwmuren. Eén van de meest gunstige regelingen is de permanente laag btw regeling op isolatiewerkzaamheden. Sowieso geldend voor 2017 en 2018. Tevens is er vanaf 15 september 2016 de aantrekkelijke overheidsubsidie Energiebesparing Eigen Huis beschikbaar. Daarnaast zijn er vaak meerdere subsidiemogelijkheden omdat we het hier gaat om een investeringen die gunstig voor mens en milieu zijn, zullen er altijd subsidies vanuit overheidsinstanties worden verstrekt. Het gaat dan niet alleen om subsidies die door het kabinet worden verstrekt, maar ook provinciale, regionale en gemeentelijke subsidies.


Subsidie 2014 spouwmuurisolatie

Zeer snelle terugverdientijd

Disclaimer subsidies

LET OP! Subsidies wijzigen continu
Voor het (na)isoleren van woning of bedrijfsgebouw bestaan in Nederland verschillende soorten subsidies, zowel op gemeentelijk, regionaal, provinciaal als landelijk niveau. Ook zijn Europese subsidies soms van toepassing. De inhoud als ook beschikbaarheid van deze subsidies wijzigt continu. Eisen worden aangescherpt, percentages worden gewijzigd, toepassingen worden toegevoegd of geschrapt enzovoort. Ook de beschikbaarheid van budget kan van de ene op de andere dag wijzigen. Soms is een subsidiepot binnen 1 maand leeg totdat de overheid deze weer bijvult. Het is daarom verstandig om op de website van de Rijksoverheid de meest recente status van subsidiemogelijkheden in uw specifieke geval te bekijken. Ook erkende isolatiebedrijven kunnen u vertellen of subsidie in uw geval mogelijk is.

Benieuwd kosten spouwmuur isolatie
gratis spouwmuurisolatie offerte aanvragen

Maak uw keuze

Woningisolatie in het algemeen Na-isolatie van spouwmuren is een hele effectieve manier om het verbruik van energie te verminder...

Woningisolatie in algemen

Wat is een spouw ? Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag (7 tot 9 cm) tussen het binnen- en buitenblad van een spouw...

Wat is een spouw

Welke spouwvulling materialen zijn er ? We praten hier niet over het isoleren van de spouwmuur tijdens de bouw, maar over het na-isoleren...

Soorten spouwmuurvullingen

Het aanbrengen van de spouwmuurisolatie We praten hier niet over het isoleren van de spouwmuur tijdens de bouw, maar over het na-isoleren...

Aanbrengen spouwmuurisolatie

Voordelen isoleren spouwmuren Zowel voor de bewoners als voor de woning zelf is spouwmuurisolatie een voordelige zaak. Naast og...

Comfort

Wat kost het ? Het isoleren van spouwmuren is één van de gunstigste isolatiemethodes, voornamelijk vanwege het g...

Kosten muurisolatie

Subsidies Sinds de oliecrisis in de jaren '70 subsidi ren de lokale, regionale en landelijke overheden alle...

Subsidie spouwmuurisolatie

Gratis internet offerte aanvragen

Prijsopgave spouwmuurisolatie


Vrijblijvend offertes aanvragen

In de regel verdient de investering in spouwmuurisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.


Prijsopgave spouwmuurisolatie

(C) 2009 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken