GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Vloer isoleren

In nieuwbouwwoningen is het volgens de Bouwwetgeving verplicht om elk onderdeel van het gebouw dusdanig te isoleren dat het huis er energiezuiniger van wordt. De onderkant van de vloer van de begane grond is een belangrijke schakel in het geheel. De veelal vochtige kruipruimte (ruim 40 % van de Nederlandse huiseigenaren heeft last van een vochtige kruipruimte, bron: Trosradar & debodemafsluiter.nl) zorgt voor veel vochtoverlast en energieverlies in de bovengelegen ruimte.

Het is daarom noodzakelijk dat dit vocht buitengesloten wordt door goede isolatie. De gevolgen van een koude en vochtige kruipruimte kunnen in principe op drie verschillende manieren met isolatie bestreden worden: door het afsluiten van de bodem (bodemafsluiting of kruipruimte isolatie), door het isoleren van de onderkant van de begane grond vloer of door het isoleren van de bovenkant van de begange grond vloer.

Bovenvloerse isolatie

Bovenvloerse isolatie is relatief gemakkelijk aan te leggen, ook indien u het zelf zou doen. Er zijn verschillende soorten bovengrondse vloerisolatie verkrijgbaar op de markt. Deze kunt u veelal onder vloerbedekking als tapijt, laminaat of houten vloeren aanbrengen. Deze manier van isoleren zorgt ervoor dat de koude en het vocht onder de isolatie blijven en het huis aangenamer aanvoelt. Belangrijke nadelen zijn echter wel dat de begane grond vloer zelf wel vochtig en koud zal blijven, met de mogelijkheid dat er schimmel ontstaat tussen de isolatie en de vloer. Daarnaast zal de vloer zelf aangestast worden. Een ander belangrijk nadeel van bovenvloerse isolatie is dat de vloer waarop men loopt uiteindelijk een stuk hoger kan worden waardoor deuren ingekort moeten worden, wat natuurlijk extra werkt vergt.

Ondervloerse isolatie

Bij ondervloerse isolatie worden isolatiepakketten aangebracht tegen of aan de onderkant van de begane grondvloer. Er zijn verschillende methodes om dat te doen, afhankelijk van het soort vloer (bijvoorbeeld hout of beton), de vochtigheid in de kruipruimte, de hoogte van de kruipruimte (is er voldoende ruimte om te werken en een dik isolatiepakket aan te brengen). Bij nieuwbouwwoningen wordt bijvoorbeeld meestal polystyreen isolatie aangebracht (lichtgewicht piepschuim) vanwege de goede isolerende eigenschappen, ongevoeligheid voor vocht en het beperkte gewicht.

Een voordeel van deze methode is dat zich niet alleen bovenvloers minder vocht en koude manifesteert, maar dat ook de vloer zelf beschermd wordt, dit in tegenstelling tot bovenvloerse isolatie.

BEKIJK MEER INFORMATIE OVER VLOERISOLATIE OP ONZE WEBSITE WWW.ISOLERENVLOER.NL