GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Hoe werkt het?

Spouwmuur isolatie : rendabel en weinig overlast

Spouwmuur isolatie is een vorm van gevelisolatie en geeft hele goede resultaten en is relatief eenvoudig aan te brengen door het boren van gaten in de gevel, daarna de spouwmuurvulling via die gaten de spouwmuren in te blazen en de gaten achteraf weer te dichten.

Deze vorm van isoleren geeft minimale overlast en is vanwege de eenvoud ook één van de goedkoopste vormen van woningisolatie.

Hieronder kunt u meer informatie lezen over woningisolatie in het algemeen en het isoleren van spouwmuren in het bijzonder:

Oliecrisis jaren '70

Woningen die gebouwd zijn voor 1975 zijn veelal amper voorzien van isolatie. In de jaren die daarop volgden vond een grote oliecrisis plaats waarbij de noodzaak tot energiebesparing helder werd. Vanaf dat moment is er van overheidswege uit besloten dat niet alleen het Bouwbesluit aangescherpt moest worden met isolatieverplichtingen, maar ook dat er op grote schaal subsidies verstrekt werden. Dit met als doel om de consumptie en afhankelijkheid van fossiele energiebronnen als gas en olie te verminderen.

Diverse subsidies beschikbaar

Hoewel spouwmuurisolatie één van de goedkoopste manieren is om uw huis warmer, comfortabeler en energiezuiniger te maken, zijn er toch verschillende subsidies beschikbaar om de investering nog minder te maken.Er zijn subsidies beschikbaar op zowel lokaal, regionaal als landelijk niveau.

Hoe werkt spouwmuur isolatie ?

Een spouwmuur isoleren is in feite niets meer dan het vullen van de lege ruimte (=de spouw) tussen de buitenmuur en de binnenmuur van een woning. De spouw dient ter afvoer van extern en intern vocht, maar werd vroeger nooit ge soleerd. Het warmteverlies is daardoor enorm. Door het aanbrengen van isolatie zullen de binnenmuren warmer aanvoelen, zal er veel minder gestookt hoeven te worden om de ruimte warm te krijgen aangezien er veel minder warmteverlies via de muren is. Isoleren spouwmuur : een goede en rendabele keuze !

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie

Zurück
Verder
  • Woningen gebouwd voor 1991

    Woningen gebouwd voor 1991

    Woningen die gebouwd zijn voor 1976 zijn standaard niet goed geïsoleerd. Woningen gebouwd tussen 1976 en 1991 zijn vaak matig geïsoleerd. Het isoleren van de spouwmuren heeft een groot positief effect, zowel op energieverbruik als op leefklimaat in de woning.

  • Niet geïsoleerde spouwruimte

    Niet geïsoleerde spouwruimte

    Bij oudere woningen zijn de ruimtes tussen de binnen-en buitenmuur standaard niet geïsoleerd. Naast koude en vocht komt het ook vaak voor dat ongedierte zoals ratten en muizen zich gaat nestelen in deze ruimte van circa 7 a 8 cm.

  • Veel warmteverlies waardoor hoge energiekosten

    Veel warmteverlies waardoor hoge energiekosten

    Via de matig of niet-geïsoleerde grote oppervlaktes wordt veel warmte verloren. Daarnaast condenseert vocht ook op de vochtige binnenmuren.

  • Inspectie en bepalen juiste methode en isolatiemateriaal

    Inspectie en bepalen juiste methode en isolatiemateriaal

    De eerste stap in het isoleren van de spouwmuren is het beoordelen van de situatie en het via een camera kijken in de spouwruimte. Bij reeds geïsoleerde spouwmuren worden infrarood camera's gebruikt om te kijken waar eventuele koudevallen zitten.

  • Aanbrengen gaten in de buitenmuur

    Aanbrengen gaten in de buitenmuur

    Op basis van het vooronderzoek wordt een patroon van gaten geboord in de buitenmuur. (deze gaten worden na het aanbrengen van het isolatiemateriaal weer afgedicht).

  • Patroon van gaten

    Patroon van gaten

    Om ervoor te zorgen dat 100% van de spouwruimte gevuld wordt, wordt het isolatiemateriaal op basis van een overlappend patroon aangebracht.

  • Onder lage druk inbrengen van isolatiemateriaal

    Onder lage druk inbrengen van isolatiemateriaal

    Het isolatiemateriaal wordt via de gaten in de spouwruimte gespoten. Soort isolatiemateriaal is afhankelijk van de situatie en de wensen van de klant.

  • Vullen van de spouwruimte

    Vullen van de spouwruimte

    De spouwruimte kan bijvoorbeeld afgevuld worden met EPS-parels (polystyreen balletjes)

  • Ongevoelig voor vocht

    Ongevoelig voor vocht

    EPS-parels zijn lichtgewicht, ongevoelig voor vocht en uitstekend isolerend, maar laten toch nog ruimte over afvoer van vocht.

  • Uitvoering binnen 1 dag

    Uitvoering binnen 1 dag

    Met minimaal hak- en breekwerk en tegen zeer acceptabele kosten (één van de goedkoopste isolatiemaatregelen) zijn de spouwmuren van de woning binnen 1 dag geïsoleerd en is het effect snel merkbaar.